Waarom je met Canva graag je eigen ontwerpen maakt

Canva - zelf ontwerpen

Je eigen visuele content maken. Lekker toch? Scheelt je weer een dure inhuurkracht. Maar ja, wat nu als je geen expert bent op het gebied van design? Gebruik Canva en je verandert plots in een online grafisch ontwerper voor je eigen beeldmateriaal. In deze blog lees je hoe dat kan.

Maak je eigen online ontwerpen met Canva

Illustraties, foto’s, video’s. Je maakt alles zelf op het Canva platform. En helemaal zoals jij het wilt hebben. Want de keuze is reuze bij Canva. Daar kom je snel genoeg achter. Laat je inspireren door de prachtige sjablonen en pas ze naar wens aan.

Canva is hét platform om je social media eruit te laten springen. Maar ook om overtuigende presentaties neer te zetten en om je website of blog op te laten vallen.

Canva online ontwerptool

Voor welke content zet je de Canva tool in?

Leuk dat je met Canva zoveel kunt doen, maar laten we eens kijken naar wat je er nu in de praktijk precies mee kunt.

Canva is geschikt voor iedereen. Voor online marketeers, voor tekstschrijvers, voor communicatiespecialisten. Voor teamleiders, directeuren en zzp ‘ers.

En wist je dat je ook privé perfect uit de voeten kunt met het online Canva platform? Ideaal voor bijvoorbeeld de uitnodiging van een kinderfeestje. Of voor het upgraden van je cv.

Een overzicht van ontwerptypes, die jij met Canva in een handomdraai creëert:

  • Illustraties
  • Foto’s
  • Video’s
  • Posters
  • Logo’s
  • Flyers
  • Brochures
  • Facebook-advertenties
  • En nog veel meer………

Voor welke visuele content zet jij het Canva platform het liefst in?

Wat kost Canva?

Al dat voordeel, wat kost je dat eigenlijk? Heel weinig tijd en om precies te zijn €0,00. Met de gratis versie geef jij je eigen beeldmateriaal namelijk al een professionele boost. En hoewel je met Canva Pro (€109,99 per jaar) uiteindelijk nog veel meer voordeel hebt, kun je ook eerst via de gratis versie goed kennismaken met de gebruiksvriendelijke ontwerptool.

En wil je direct gebruik maken van alle mogelijkheden van Canva Pro, dan probeer je die de eerste 30 dagen gratis.

Canva Pro is perfect voor als je alleen zelf de tool wilt gebruiken. Werk je het liefst met meerdere personen in de online ontwerpomgeving? Check Canva voor Teams en werk efficiënt samen.

De gratis versie of Canva Pro?

Ga je voor de gratis versie, Canva Pro of Canva voor Teams? Hangt er helemaal vanaf waar je het voor gaat gebruiken. Om het je gemakkelijker te maken, benoemen we hier graag een aantal kenmerken van de verschillende abonnementen.

  gratis versie Canva Pro Canva Teams
gratis stockfoto’s, illustraties, video’s en audio > 1 miljoen > 4 miljoen > 4 miljoen
gratis sjablonen en logo’s > 8000 > 60.000 > 60.000
gratis ontwerpsoorten > 100 > 100 >100
cloudopslag 5 GB 1 TB 1 TB
Waar gebruik jij Canva precies voor? Kijk goed welk abonnement het beste bij je past.

bekijk hier alle kenmerken

Hoe je aan jouw Canva avontuur begint

Jouw online omgeving voor professionele ontwerpen is dichtbij. Ga snel naar de inlogpagina van Canva en maak je account aan. Daarna kun je direct aan de slag.

Eenmaal ingelogd vind je gemakkelijk je weg. Bepaal voor jezelf met welk sjabloon je het beste uit de voeten kunt. Kies je sjabloon, ontwerp je eigen beeldmateriaal en sla het op. Je kunt jouw creatie downloaden of afdrukken.

En geniet vooral van het eindresultaat.

Op naar nog veel meer zelf gemaakte visuele content.